Kouluttaudu Spine -valmentajaksi!

HUOM! Uudistamme Spine Functional -peruskoulutusta. Elokuun 2020 koulutuksen lähipäivät siirtyvät marraskuulle 6-7.11.2020. Lisätietoa uudistuksesta tulossa 14.9.2020. 

Täyty tietosi alle, mikäli olet kiinnostunut syksyn koulutuksesta.

 

  

Spine Functional peruskoulutus

Kohtaatko työssäsi selkä- ja niskakipuisia asiakkaita? Ovatko olkapääkivut tai polvivaivat tyypillisiä rajoitteita asiakkaillasi? Haluatko saada työkaluja näiden vaivojen ennaltaehkäisemiseen?

Mitä, jos sinulla olisi mahdollisuus tarjota asiakkaillesi näyttöön perustuva ja tuloksellinen vaihtoehto?

Spine Functional on tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin kehitetty valmennusinnovaatio, joka tutkimustietoa pohjana käyttäen yhdistää monipuolisesti harjoitteita fysioterapian ja voimaharjoittelun maailmasta. Sen tavoitteena on yhdistää alan parhaat ammattilaiset ja auttaa yhdessä yli miljoonaa suomalaista voimaan paremmin!


Miksi Spine Functional valmennus?


Tiesitkö, että yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki -ja liikuntaelinten sairaus. Kelan sairausvakuutuksena korvaamien sairauspäivien lukumäärä on lähes viisi miljoonaa sairauspäivää tule-sairauksien takia. Tule-sairauksien osuus osatyökyvyttömyyseläkkeelle siirtyneistä on ollut kasvussa jo v. 2014 lähes 40 %. Tulevaivoihin määrättiin reseptilääkkeitä v. 2016 n. 1.9 miljoonalla ja tämä luku ei vielä sisällä reseptivapaita käsikauppalääkkeitä.

 

Viimeisin tutkimustieto

- Yhdistetään laaja-alaisesti sekä liikunta- että fysioterapia-alan viimeisintä tutkimustietoa harjoittelusta

- Kiistaton näyttö harjoittelun vaikuttavuudessa.

 

Spine Functional -konsepti

- Tunnistetaan spesifin terapeuttisen harjoittelun, voimaharjoittelun ja muun liikunnan vaikutukset tule-vaivojen hoidossa.

 

Spine Functional

- Saavutetaan maksimaalinen hyöty tule-vaivojen vähentämiseksi järkevällä harjoittelulla

 

 

 

Haluatko kattavan koulutuspaketin, joka perustuu nykypäivään ja tutkittuun tietoon?

 

Tämän hetken tutkitun tiedon mukaan suurin näyttö tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa on harjoittelu. Kuitenkin suurin osa tuki -ja liikuntaelinongelmaisista päätyy lääkärin vastaanotolle, apteekkiin lääkkeitä hakemaan tai kotiin hoitamaan vaivojaan levolla.

Siksi Spine Functional on olemassa!  Haluamme, että sinäkin tulet mukaan Spine-valmentajien kasvavaan joukkoon. Me lupaamme uutta näkökulmaa ja lisää asiakkaita yritykseesi.

 

Koulutus sisältää

 • Etukäteislukemisto antaa sinulle hyvän kattauksen teoriatietoa, jolla luot pohjan koulutukselle. Se voi olla sinulle joko kertausta ja/tai uusia asioita riippuen omasta ammatillisesta taustastasi
 • Lähipäivien osio painottuu käytännön harjoitteluun
 • Koulutuksessa käydään läpi Spine-testistö ja spesifit harjoitteet
 • Spine- testistö perustuu toiminnallisiin- ja provokaatiotesteihin, jotka ovat luotettavimpia testejä kehotoimintojen tutkimiseen
 • Koulutuksen edetessä harjoittelun progressio etenee voimaharjoitteluun asti
 • Lopuksi syvennetään osaamista ja opiskellaan yksinkertaisia avustavia menetelmiä
 • Koulutuksen aikana/lopuksi testataan viisi harjoitusasiakasta ja tehdään yksi loppuraportti

Koulutuksen jälkeen sinulla on työkaluja tarjota paikkakuntasi parasta valmennusta tuki- ja liikuntaelinongelmaisten asiakkaiden kanssa.

 

Kenelle?

Sinulle, joka haluat:

 • Olla rohkea ja uudistua
 • Katsoa asioita myös muiden ammattiryhmien näkökulmasta ja oppia heiltä
 • Tehdä asioista yksinkertaisia
 • Olla paikkakuntasi paras valmentaja
 • Oppia lisää vaikuttavasta Spine Functionalista
 • Olla mukana vähentämässä yli miljoonan suomalaisen tules-vaivoja
 • Parantaa asiakkaasi suorituskykyä maksimaalisen hyödyn saamiseksi
 

Tässä Spine-valmentajamme Anna-Kaisan asiakastarina siitä, kuinka Spine-metodilla voi parhaimmassa tapauksessa välttää leikkauksen.

 

"Tuki- ja liikuntaelinvaivat voivat tehdä arjesta hankalan. Olen valmentajana erikoistunut niska-, selkä-, hartia- ja lantion alueen vaivoja kuntouttavaan harjoitteluun sekä kehon liikkuvuutta, lihastasapainoa ja -hallintaa kehittävään valmennukseen.
 
Matti 42v. tuli asiakkaakseni alkuvuonna 2019. Hänen vasen lapansa oli särkevä, voimaton ja tuntui ”väljältä” edellisvuonna laskettelurinteessä tapahtuneen kaatumisen seurauksena. Vammaa oli kuntoutettu perinteisin menetelmin, ilman toivottua tulosta. Lääkäri oli kertonut Matille, että nopean kuntoutumisen takeena olisi leikkaus. Leikkaus oli kuitenkin ihan viimeinen vaihtoehto Matille, ja lääkärikin kannusti mieluummin kuntoutumaan lihaskuntoharjoittelun avulla kuin menemään leikkaukseen. Lääkärin kannustus sai Matin ottamaan yhteyttä minuun. Päätin käyttää opiskelemaani Spine Functional -valmennusta Matin kanssa. Teimme ensin yhdessä salilla spesifejä harjoitteita lavan alueen liikeratojen palauttamiseksi ja säryn poistamiseksi. Annoin Matille myös kotona suoritettavia liikkeitä, joita hän teki säännöllisesti tapaamistemme välissä. Siirsin harjoittelun painopistettä voimaharjoitteluun lavan akuuttien ongelmien hävittyä. Harjoittelimme yhdessä kevään aikana 6 kertaa ja tulokset olivat hyvät. Huolimatta Matin tunnustuksesta, ettei aina tehnyt kunnolla kotitehtäviään paikat tulivat kuntoon. Haitta-aste oli laskenut alun 7:stä 2:een. Lavasta oli tullut stabiili eikä Matin mukaan leikkausta enää tarvinnut harkita."

- Anna-Kaisa Sillanpää, Spine-valmentaja, Tmi Lisää Virtaa!

Miten pääset koulutukseen?

Sinulla pitää olla:

 • Liikunta tai terveydenhuoltoalan koulutus tai olet opiskelija
 • Kokemusta valmentamisesta tai personal trainerin työstä vähintään kaksi vuotta
 • Kiinnostus valmentaa tuki-ja liikuntaelinvaivoista kärsiville

Spine koulutuspolku

 • Spine peruskoulutuksen kesto on 40 tuntia lähiopetusta. Lisänä on kirjallisuuteen perehtyminen ja tehtävät, joiden tuntimäärä on 20 tuntia.
 • Spine peruskoulutuksesta saatu Spine-valmentajanimike ylläpidetään 1x/vuosi täydennyskoulutuksella, jonka teemat vaihtelevat.
 • Spine-valmentajalla tai kuntokeskuksilla EI OLE lisenssimaksuja

 

Mitä jo valmistuneet Spine-valmentajat ovat vieneet mukanaan omaan työhönsä koulutuksesta?

 • ”Hyviä spesifejä työkaluja asiakkaiden auttamiseksi”
 • ”Paljon uutta ajatusta ja ideaa tule-vaivaisten harjoitteluun, avautui uusia ajatuksia ja vaihtoehtoja parhaan tuloksen saavuttamiseksi”
 • ”Testaamisen tärkeyden ja laajemman liikepatteriston”
 • ”Työkalun, jota aion käyttää sekä Personal Trainer- että fysioterapiatyössä”
 • ”Haitta-asteen arvioimisen tärkeyden sekä itselleni oman työn arvioimiseksi että asiakkaalle muutoskokemuksen huomaamiseksi”
 • ”Kaikki harjoittelu on tarpeellista, erityisesti spesifit harjoitteet ovat tarpeellisia tavoitteellisessa harjoittelussa”

Meidän missiomme on

 • Antaa uudenlainen vaihtoehto yli miljoonalle suomalaiselle, jotka kärsivät pitkäaikaisista tuki- ja liikuntavaivoista.
 • Kouluttaa ja yhdistää sekä liikunta-alan että terveydenhuollon ammattilaisia, koska eri alojen osaamisen myötä pystymme hyödyntämään toisiamme yhteistyössä asiakkaiden parhaaksi.
 • Tuoda todistetusti toimiva ja näyttöön perustuva Spine Functional asiakkaiden tietoisuuteen.

 

Meille on arvokasta olla rohkea uudistaja ja rikkoa ammattiryhmien välistä kuilua tekemällä yhdessä ja arvostamalla toisiamme. Koemme tärkeäksi vaikuttaa omalta osaltamme tuki- ja liikuntaelinten vaivojen ennaltaehkäisyyn ja erityisesti vaivoihin, joihin voidaan tutkitusti vaikuttaa. Haluamme välittää ihmisistä, olla rohkeita ja uudistua, tehdä asioita yhdessä eri ammattiryhmien kanssa ja arvostaa osaamista laajalla rintamalla ja pitää asiat yksinkertaisena. ”Keep it simple”

 

 

Haluatko sinä olla paikkakuntasi paras valmentaja, jolle ohjautuu tuki- ja liikuntaelinvaivaisia asiakkaita?

Alla Paulan kokemus, miten Spine Functional -valmennus muutti työtä.

”Spine Functional-koulutuksen jälkeen olen saanut viikottain useita uusia asiakkaita, sillä tulokset kulkevat puskaradiossa pienellä paikkakunnalla pitkälle. Jo muutamilla treenikerroilla olemme saaneet asiakkaiden olkapäitä kivuttomiksi, pakaraa aktivoitua, vatsalihakset löydettyä. Spine Functionalin ansiosta asiakkaiden motivaatio treenaamiseen kasvaa kun he asettavat nyt tavoitteita, joita eivät ole ennen kipujen vuoksi uskaltaneet edes haaveilla. On hienoa huomata, kuinka asiakas jopa vuosien kipujen jälkeen antamieni työkalujen avulla pystyy treenaamaan ja kehittymään kohti tavoitettaan.

Työntekijän näkökulmasta parasta on, että normaalisti hiljaisena kesäkuuna minulla on ajanvaraus täynnä, ja olen "joutunut" ottamaan ylityönä asiakkaita vastaan. Tämä jo kertoo jotain Spine Functionalin tehosta!”

- Spine-valmentaja Paula Lempinen, SunSali Auran Personal Trainer vastaava

Spine -koulutuksessa yksi tärkeimpiä asioita on seurata asiakkaiden muutoskokemusta ja sitä kautta osoittaa vaikuttavuutta asiakkaalle. Sinulle itsellesi seuranta antaa palautetta työn tuloksellisuudesta ja toki vaikuttavuudesta. Käytämme koulutuksessa haitta-aste arviota ennen ja jälkeen Spine-valmennuksen. Haitta-aste 0 tarkoittaa parasta tilannetta eli haittaa ei ole. Haitta-aste 10 tarkoittaa pahinta mahdollista haittaa.

Spine- valmentajien koulutuksen aikaisissa asiakasharjoituksissa haitta-aste oli ensimmäisellä kerralla 6.4 ja viimeisellä kerralla 3.5. Tapaamisten määrä oli 2.1. Muutos parempaan parissa tapaamisessa mahdollisen omaharjoittelun lisäksi oli jopa 55%. Tiedämme ja näemme Spine-valmennuksen vaikuttavuuden. Haluatko sinäkin tulla tekemään vaikuttavaa valmennusta? Me haluamme, että sinäkin olisit mukana!

 Alla vielä muutamia muutoskokemuksia, mitä Spine-valmentajat ovat saavuttaneet omien valmennettavien asiakkaiden kanssa:

”Asiakkaan ongelmana oli kipu punnerruksessa ja käsien avauksessa taakse. Haitta-aste oli 8. reilun kuukauden aikana neljän tapaamisekerran jälkeen ja asiakkaan omatoimisen harjoittelun jälkeen haitta-aste oli 4. Muutos parempaan oli 50%”

” Säännöllisestä kuntosaliharjoittelusta huolimatta asiakkaalla esiintyi jalkaprässissä kipua vasempaan polveen haitta-asteella 7. Jo ensimmäisen Spine-valmentajan tapaamisen kerran jälkeen kipu vähentyi ja jo toisella tapaamisella haitta-aste oli 0. Muutos kahden tapaamisen jälkeen oli yli 85%.”

”Asiakkaan ongelmana oli pitkittyneet niska-hartiaseudun kivut haitta-asteella 6. Kolmen tapaamisen ja itsenäisen harjoittelun myöstä haitta-aste tippui reilun kuukauden aikana ykköseen.  Muutos parempaan oli yli 83%."

”Tavoittelussa parantaa tempausta ilmeni olkapään kipuja, joiden haitta-aste oli 7. Kuuden viikon Spine-valmennuksessa, jossa tapaamisten määrä oli 2krt/vko saavutettiin haitta-asteen vähennys kolmoseen ja tavoite kohti parempaa tempausta jatkuu edelleen. Haitta-aste väheni kolmoseen eli muutos oli yli 57%”

”Asiakkaan kävellessä vasemman pakaran päälle ja jalkapöytään tuli kipua. Ensimmäisen tapaamisen haitta-aste oli 6. Kuukauden ajanjakson aika oli 8 tapaamista Spine-valmentajan kanssa, jonka aikana haitta-aste väheni nollaan eli koko oire poistui. Haitta-asteen muutos parempaan oli 100%”

 

Haluatko liittyä mukaan tekemään tuloksellista ja vaikuttavaa työtä?

 

"Spine koulutuksessa sain syvennettyä ammatillista tietotaitoani ja sain uusia työkaluja, joita olen päässyt hyödyntämään valmennuksissani. Koulutuksen sisältö laajensi omaa katsomustani ja auttoi näkemään asioita myös fysioterapian näkökulmasta. Voin lämpimästi suositella ko. koulutusta muillekin niin liikunta-alan kuin fysioterapiankin ammattilaisille."

Riikka Virtanen

Personal trainer ja Spine-valmentaja, Valmennuskeskus Huippu

Kouluttajat

Timo Haikarainen

LitM

Vesa Lehtola

Fysioterapeutti, OMT, filosofian tohtori

Heli Kallio

Fysioterapeutti, OMT

Nea Vallenius

Fysioterapeutti, OMT. erik.

Seuraava peruskoulutus

Ajankohta:

Lähipäivät 6-7.11.2020.

Koulutuspaikkana Mäntsälä, Vireus Oy:n tilat, Risto Kallion raitti 2.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää koulutuksesta, ota rohkeasti yhteyttä:  info@spinefunctional.fi

Lisätiedustelut voit tehdä numerosta 040 744 6295 (Heli Kallio)

Miten Spine Functional syntyi?

Käy lukemassa tarinamme

MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT?

 

 
SPINE FUNCTIONAL       info@spinefunctional.fi      www.spinefunctional.fi